Cavalloni Híradó 2000/4

Cavalloni Híradó 2000. október

Előző lap Hangár utcai történet

TartalomjegyzékTartalomjegyzék

Hortobágy KupaKövetkező cikk

MMSZ
1x1.gif (42 bytes)1x1.gif (42 bytes)

 

Meczner András:

MMSZ - Nemzetközi Modell Repülőnap

Mátyásföld, 2000. 07.01.-02.

Hatodik alkalommal rendeztük meg az idei mátyásföldi nemzetközi modell-repülőnapot. A modellezést sokféle módon lehet népszerűsíteni, de talán az "élő" tehát repülő modell az igazi! Július 2-án 3-kor volt az elképzelt ünnepélyes megnyitó, de sajnos adminisztratív okok (engedélyek) miatt ez egy kicsit késett. A népes nézősereget kordonnal elkerített le-fel szálló pálya, kijelölt autóparkoló és az ökörsütésről ismert büfé várta.

image06_1.jpg (15079 bytes)Az időjárás is kegyes volt, gyenge szél és kevés felhőzet. Hasonlóan a tavalyi modell repülőnaphoz most is nagy létszámú 3-4 ezres nézősereg jött ki, hogy láthassa a "kis" modellek nagy műrepüléseit. A hatósági engedélyek elrendezése után a Magyar Modellező Szövetség nevében Meczner András alelnök köszöntötte a megjelent vendégeket, résztvevőket, modellezőket, majd Dr. Hegedűs Dezső a Magyar Repülő Szövetség főtitkára üdvözlő beszéde hangzott el. Őt követően Takács Béla a modell repülőnap főszervezője-rendezője szólt, ismertette a programot.

Elkezdődött a bemutató!

Bevezetőül igazi motoros műrepülőgép 15 perces bemutatójáért izgult a közönség
Köszönet a szép és merész bemutatóért.

Az MMSz tiszteletbeli elnöke, Mohai István RC motoros modellje szállt fel, húzta maga után az üdvözlő szövegű szalagot. Ernst Éberle úrn

k köszönhetően az idén is eljöttek a legjobbak Német-országból, akik motoros és vitorlázó RC modellekkel, illetve makett modellekkel tartottak igen szép bemutatót és szórakoztatták a nézőket.

image06_2.jpg (16155 bytes)Sok magyar modellező is eljött. Mint mindig most is a helikopter modell repülése - műrepülése volt az igazi közönség siker. A nagyméretű makett jellegű motoros és vitorlázó modellek szinte az "igazival" azonosan repültek, szálltak fel-le. Nagy siker volt a motoros modellel történő vitorlázó modellek vontatása is.

Végezetül tombola sorsolás fokozta az izgalmas programot. Remélhetőleg a fiatalok közül a látottak alapján többen is beleszerettek a modellezésbe.

Az MMSZ elnöksége ezúton is szeretné megköszönni a résztvevőknek, a szponzoroknak, nem utolsó sorban Takács Béla főrendezőnek és Klubja tagjainak, segítőknek, sok áldozatos munkájukat a sikeres modell-repülőnap megrendezéséért.

Előző lapTartalomejgyzékCavalloni Honlap

1165 Budapest Veres Péter u. 157.   Tel/fax: +36 1 211-4071
1625 Budapest, Pf. 16   info@cavalloni.hu

Következő lap