1x1.gif

 

Gratulálunk!

Jancsó András múlt év őszén Németországban védte meg disszertációját, summa cum laude értékeléssel lett a kémia-tudományok doktora, ezért névsorunkban már

Dr. Jancsó András

szerepel.

Sarusi Kiss Béla mint levéltáros a Murányi vár történetéből adta be és védte meg disszertációját, névsorunkban ezentúl ő is mint

Dr. Sarusi Kiss Béla

található.


Kezdjünk el készülni a

modellezés 100. évfordulójára,

(2009-re). Készítsünk egy - a modellezést ismertető-népszerűsítő - kiadványt, aminek összeállítása elkezdődött, az elkészült rész interneten már olvasható:

A modellezés képeskönyve

A szabadonrepülő (F1) kategóriák közül már csak az összes zárttéri és a helikopter modellek története hiányzik. A többit olvashatjátok a A modellezés képeskönyve / Repülőmodellező kategóriák bemutatása címeket követve. Észrevételeket, kiegészítéseket kérem, és köszönettel fogadom.


A magyar modellezés története

A magyar modellezés története is folytatódik. A "75 éves könyv" az 1983-as évvel végződik, a további éveket nekünk kell összeállítani. Az 1983-at követő évek honlapunkon 1984-től 1988-ig már olvashatók, ezekhez az évekhez is kérem segítségeteket, a hiányzó részek kiegészítését, a közölt adatok javítását.


A modellezők által használt szak-kifejezések és fogalmak összegyűjtése után összeállíthatnánk a

A modellezés lexikoná-t

Ennek érdekében első tennivalónk a magyarázatot igényló fogalmak, kifejezések, vagyis a "címszavak" összegyűjtése. Elkezdtem a gyűjtést, már segítőm is volt - Somogyi Ferenc személyében. "Összedolgoztam" a címszavakat, ABC sorrendben olvashatók a 29-31 oldalakon. Kérem, aki újabbat tud, írja meg, hogy kiegészíthessük.

Keresem azokat, akik - önkéntes jelentkezés alapján - hajlandóak lennének egy-egy címszó részletes magyarázatának megírásában-összeállításában, ábrákkal, fényképekkel együtt. (Ebben azok is tudnának segíteni, akik már régebben abbahagyták az aktív versenyzést!)


A közgyűlési beszámolóban

olvasható, hogy eltérés van az MMSZ nyilvántartásban szereplő és a SIR rendszerben (Sport Információs Rendszer) regisztrált tagok létszáma között.

Ez azért fordul(hat) elő, mert több versenyzőnknek valamilyen adata hiányzik. (Pl. születési év, szül. hely, anyja leánykori neve, vagy bármi más.)

Milyen nyilvántartása van klubja vezetőjének, ha egy adat évek óta hiányzik? Minden klubban lenni kell valamilyen nyilvántartásnak, amelyen a tag aláírásával kinyilvánítja, hogy ennek a társaságnak tagja óhajt lenni. Ezt a társasági törvény előírja, és a személyes adatokról szóló törvény is csak az adatok kezelésére vonatkozik! (Továbbadni vagy nyilvánosságra hozni nem szabad!)

Nálunk (Cavalloni SE) egységes "Tagnyilvántartó lap"-ot tölt ki minden belépő, ezen szerepel minden szükséges adat, csak ezután kerülhet tagjaink sorába. (És - természetesen befizeti mindkét tagdíjat.)

Ha ezzel tudok segíteni, feltesszük egyesületünk "Tagnyilvántartó lapját" honlapunkra, csak a fejlécet kell átírni mindenkinek, aki felhasználja.


A versenyengedély hasznáról

Már megszokott tagsági kártyája mellé mindenki kapott egy színes - ha jól megnézed, piros-fehér-zöld színű - verseny-engedélyt, amely kártyával a támogatók jóvoltából sok kedvezményt lehet igénybe venni.

A kedvezményt biztosító cégek felsorolása és a kedvezmény mértéke megtalálható az www.nssz.hu lapján a kell megkeresni a sportplussz "névjegyet", ezen a lapon találhatóak a kedvezményeket felajánló cégek. Ma (márc. 29-én) 971 van rajta. Érdemes keresgélni a kedvezményeket ajánlók között. Részletesebb tájékoztatást az MMSZ Info 8. oldalán találhattok. Nálunk ez a 32. oldal.